Comuna din România unde primarul a vopsit toate băncile şi coşurile de gunoi în culorile naţionale

Sursa: freepik.com

O comună din nordul Moldovei a devenit subiect de discuţie după ce primarul a decis să umple uliţele cu bănci vopsite în culorile naţionale. Edilul spune că vrea prin acest gest să le facă educaţie patriotică tinerilor.

Situată la 20 de kilometri de Botoşani, comuna Leorda se confruntă cu o lipsă acută de locuri de muncă dar şi cu o infrastructură deficitară. Cu toate acestea, primăria a făcut o prioritate din vopsirea mobilierului stradal în culorile naţionale.

Localnicii sunt încântați că băncile și coșurile de gunoi din comună poartă culorile drapelului.

„Normal că îmi plac, drapelul țării, cui nu-i place?”, a spus un bărbat. „Sunt bune pentru cei care nu pot. Mai stau și ei să se odihnească, ce să facă”, sunt cuvintele unei femei.

Un localnic l-a lăudat pe primar, spunând că acesta s-a îngrijit de imaginea orașului.

„Da, e frumos! La noi domn primar a făcut o primărie frumoasă, pavele, băncile. Da, tot e frumos!”.

Autorităţile susțin că prin acest gest vor să îi educe pe oameni în spiritul naţional.

„Sunt oameni în vârstă care mai ies la o discuție. Stau, mai așteaptă, privesc natura. Dacă n-am fi români nu am respecta drapelul României”, a spus viceprimarul Leorda, Malos Valerian.

Lucrările de reabilitare a vechilor bănci au durat aproape o vară întreagă. În total, la Leorda au fost montate 202 bănci și 101 coșuri de gunoi, ceea ce a devenit un record pentru o așezare rurală, căci s-a ajuns, practic la o bancă pentru fiecare 10 locuitori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: