Comuniștii vin la putere în Austria. Rezultat absolut șocant la Primăria din Salsburg. Ce a făcut partidul lui Nehammer

Sursa foto:Facebook/Karl Nehammer

Comuniștii vin la putere în Austria, la alegerile municipale din Salsburg. Într-o răsturnare de situație surprinzătoare la alegerile municipale din Salzburg, Austria, Partidul Comunist austriac (KPOe Plus) a reușit să se claseze pe locul doi, adunând 23% din sufragiile exprimate.

Rezultatul comuniștilor reprezintă o creștere spectaculoasă de 500% comparativ cu rezultatul din 2019, ceea ce indică o schimbare semnificativă în preferințele electoratului local. În comparație, la nivel național, la alegerile generale din 2019, KPOe Plus obținuse sub 1% din voturi. Este de menționat că partidul nu este reprezentat în parlamentul federal și se află în legislativul regional doar în două dintre cele nouă state federale ale Austriei, transmite B1TV.

La polul opus, Partidul Popular (OeVP), condus de cancelarul Karl Nehammer, a înregistrat o scădere semnificativă, pierzând aproape jumătate din suportul electoral în Salzburg, rezultatul final fiind de 20%. Această pierdere are loc în ciuda faptului că OeVP împarte puterea locală cu social-democrații în această regiune.

În acest context electoral, Partidul Social-Democrat (SPOe) a ieșit pe primul loc, cu 26% dintre voturi, afirmându-și astfel poziția în preferințele electoratului din Salzburg.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL