VIDEO Congresul PPE. Manfred Weber, la sediul PNL: Mă simt acasă aici/ Ce a declarat Ciucă

Manfred Weber și Nicolae Ciucă/ PS News

UPDATE 13:44

Conferința de presă comună a președintelui PNL, Nicolae Ciucă, și a președintelui PPE, Manfred Weber.

Nicolae Ciucă: Liderii europeni au înțeles alianța cu PSD

„Am discutat cu domnul Weber situația politică din România, despre modul în care această coaliție politică a reușit să guverneze țara. Despre această nevoie de asumare a responsabilității de două partide din doua familii politice diferite.

Ceilalți lideri europeni au înțeles demersul nostru. Sunt țări care au încercat să urmeze modelul nostru. Asta înseamnă că poate fi o formulă care poate să funcționeze”.

Manfred Weber: A păstra pacea e cea mai mare provocare

„Pentru asta, avem nevoie de leadership la nivelul UE. Trebuie să apărăm banii plătitorilor de taxe. Trebuie să fim atât de puternici, ca Putin să nu aibă niciun gând de a ne ataca.

Este foarte important ca Ursula von der Leyen prezintă astfel de inițiative a nivel european”.

Manfred Weber, despre o poziție europeană pentru Klaus Iohannis:

„Rezultatul a 10 ani de mandat al lui Klaus Iohannis este impresionant. Văd respectarea statului de drept. A transformat România într-un stat european. Impresionantă ultima lună în care Nicolae Ciucă a fost premier.

Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis si PNL au arătat că România este respectată la nivel european. Vocile celor doi lideri la nivel european contează.

Nu pot comenta acum despre decizii ulterioare. Cetățenii sunt cei care contează și creează majorități.

Susțin ca un reprezentant al Europei Centrale și de Est să fie în conducerea UE”.

Nicolae Ciucă: Vom avea o decizie în documentul final al Congresului pe Schengen

„Nu va fi vorba doar despre o declarație prietenoasă, ci va fi o cuprindere în documentul final al congresului prin care se solicită ca România să devină membru cu drepturi depline a Spațiului Schengen.

Nu discutăm de compromisuri ci despre o realitate. Despre asta am discutat tot timpul. Suntem membri ai unei familii politice de centru-dreapta ce promovează atributul libertății de mișcare.

Este o decizie care rezolvă această problemă a românilor. Avem peste 4 milioane de români care lucrează în Spațiul Schengen, cât de poate de profesionist și au o contribuție serioasă la PIB-ul țărilor în care lucrează, de peste 120 de milioane de euro. Trebuie să li se recunoască acest drept să nu mai stea la coadă.

Ne dorim să avem această creștere economică. Este bun acest slogan Made in Europe, similar cu cel din SUA. Trebuie să avem și libertatea de circulație.

Dincolo de cetățeni, discutăm de libertatea de mișcare în sectorul de business. În afaceri, timpul înseamnă bani.

Vom avea o decizie în documentul final al Congresului pe Schengen, vom vedea cum votează Austria”.

Principalele declarații ale lui Manfred Weber:

Mă simt acasă aici, la București, la sediul PNL. Bucureștiul va fi în următoarele 2 zile, capitala politică a Europei. PPE este cea mai mare forță din Parlamentul European. Și avem peste jumătate dim membrii Consiliului.

În București, vom da cetățenilor o idee despre ce ne așteaptă și ce le vom oferi.

Vom nominaliza candidatul nostru pentru președinția Comisiei Europene, și acela va fi Ursula von der Leyen.

Când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru creșterea economică a României a fost impresionantă.

PNL prezintă o listă puternică de candidați pentru Parlamentul European.

Principalele declarații ale lui Nicolae Ciucă:

Trebuie să ne aducem aminte că, în 2007, România a devenit membru cu drepturi depline al UE. În acel moment, așteptările erau cu totul altele. Și decalajele, la vremea respectivă erau mari între România și UE.

În acest moment, semnul sub care se desfășoară acest congres este unul al unității, al solidarității și al deciziilor pe care trebuie să le luăm pentru cetățenii Europei și ai României.

Este foarte important să scoatem în evidență sprijinul pe care PPE l-a acordat reprezentanților noștri în PE.

Congresul stă sub trei deziderate. Discutăm despre modul în care vom reuși să luăm decizii pentru a susține cetățenii UE și ai României. Al doilea deziderat este modul în care prezervăm valorile politice de dreapta. Nu în ultimul rând, cel de-al treilea se referă la un deziderat despre care discutăm cu toții, acela de a asigura securitatea internă și externă a Uniunii Europene.

Vom avea aprobate, în cadrul Congresului, strategia de campanie a PPE și planul electoral.

 

UPDATE 13:05

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a ajuns la sediul PNL.

 

Manfred Weber/ PS News
Manfred Weber/ PS News

–––––––

Congresul Partidului Popular European începe, miercuri, la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări. În cadrul Congresului PPE se va decide strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar şi alegerea principalului candidat al partidului, preşedinta Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, care urmează să fie desemnată în cadrul Congresului în mod oficial candidat pentru şefia Comisiei Europene.

La eveniment va participa şi cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen. Cu o zi înainte de Congres, preşedintele Klaus Iohannis va avea marţi întrevederi cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, dar şi cu Preşedintele Partidului Popular din Spania, Alberto Núñez Feijóo şi cu Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber. Partidul Naţional Liberal găzduieşte la Bucureşti (Romexpo) Congresul Partidului Popular European, un eveniment de amploare, în parteneriat cu Partidul Popular European, cea mai mare familie politică din Europa. Programul Congresului PPE va cuprinde pregătirile şi strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar şi alegerea principalului candidat al partidului pentru funcţiile europene.

Venirea PPE la Bucureşti reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România şi statele aflate în vecinătatea războiului declanşat de Rusia în Ucraina, anunţa PNL. Marţi, cu o zi înainte de Congres, preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, dar şi cu Preşedintele Partidului Popular din Spania, Alberto Núñez Feijóo şi cu Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirma că Bucureştiul va deveni ”centrul politic al Europei” prin Congresul organizat în România. ”La invitaţia PNL, cei mai importanţi şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vin în România pentru a decide viitorul Europei”, afirma el, referindu-se la Congresul PPE.

Congresul PPE va reuni peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care  se vor număra preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, anunţa, sâmbătă, Congresul popularilor europeni de la Bucureşti, din 6-7 iunie, un eveniment care îi va reuni pe toţi liderii importanţi din Uniunea Europeană.
”Peste câteva zile voi merge la Bucureşti. Sunt încântat de acest lucru pentru că vom decide cu privire la menifesto – ideile pentru viitor. Vom decide, de asemenea, cu privire la candidatul nostru principal, cu privire la cine ne va reprezenta în timpul campaniei europene şi va deveni următorul preşedinte al Comisiei. PPE este puterea Europei”, a anunţat, sâmbătă, Manfred Weber, într-un mesaj postat pe Facebook.

Preşedinta Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, şi-a anunţat recent, la Berlin, într-o reuniune a Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta), a cărei membră este şi care o susţine, că va candida la un nou mandat.

La Congresul Partidului Popular European (PPE), preşedinta CE urmează să fie desemnată în mod oficial ”spitzenkandidat” – reprezentanta dreptei europene în alegerile europene din iunie.

Deputatul european Siegfried Mureşan a anunţat luni că 11 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au confirmat prezenţa la Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la Bucureşti.

Printre cei prezenţi la eveniment se află şi cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus intrării României în spaţiul Schengen dar şi preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

Euroxdeputatul PNL prezintă lista completă a şefilor de state şi de guverne şi ai liderilor UE care vor lua cuvântul la congres: Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen – Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola – Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred WEBER – preşedintele României, Klaus IOHANNIS – prim-ministru Finlandei, Petteri ORPO – prim-ministrul Luxemburgului, Luc FRIEDEN – prim-ministrul Suediei, Ulf KRISTERSSON -preşedintele Ciprului, Nikos CHRISTODOULIDES -cancelarul Austriei, Karl Nehammer -prim-ministrul Irlandei, Leo VARADKAR – prim-ministrul Croaţiei, Andrej PLENKOVIĆ – prim-ministrul Poloniei, Donald TUSK – prim-ministrul Greciei, Kyriakos MITSOTAKIS – prim-ministrul Lituaniei, Ingrida SIMONYTE”

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: