Congresul PPE, 6-7 martie, Bucureşti. Manifestul Partidului Popular European pentru alegeri europarlamentare

Siegfried Mureşan: „Săptămâna aceasta, Europa își dă întâlnire în România”

La Congresul Partidului Popular European, de miercuri şi joi de la Bucureşti, va fi adoptat Manifestul PPE pentru alegerile europene din 9 iunie 2024, strategia PPE pentru alegeri, iar Ursula von der Leyen va fi votată candidata PPE pentru funcţia de preşedintă a Comisiei Europene pentru încă un mandat de cinci ani, a anunţat europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

„Săptămâna aceasta, Europa îşi dă întâlnire în România.  În perioada 6 – 7 martie, noi, Partidul Naţional Liberal, găzduim, la Bucureşti, Congresul Partidului Popular European, cea mai mare familie politică europeană”, a scris Siegfried Mureşan, luni pe Facebook.

Siegfried Mureşan a anunţat că trei lucruri importantevor fi decise în timpul Congresului PPE:

„Vom adopta Manifestul Partidului Popular European pentru alegerile europene din iunie 2024, vom adopta strategia PPE pentru alegeri,  o vom vota pe Ursula von der Leyen drept candidat al Partidului Popular European pentru funcţia de preşedintă a Comisiei Europene şi pentru următorii 5 ani”, a subliniat Siegfrien Mureşan.
„Tot miercuri, voi lua cuvântul în cadrul a două evenime„nte în marja Congresului. În cadrul evenimentului organizat de Grupul PPE din Comitetul Regiunilor, dezbatem oportunităţile europene de dezvoltare ale zonelor rurale din România, iar în cadrul evenimentului organizat de Reţeaua Tinerilor Europarlamentari din Grupul PPE, voi prezenta soluţii pentru combaterea extremismului în Europa”, mai spune europarlamentarul PNL.
Siegfrien Mureşan a adăugat că joi, 7 martie, va susţine începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în cadrul Dialogului Local organizat de Grupul PPE la Comitetul Regiunilor.
„La Congresul PPE de la Bucureşti sunt aşteptaţi toţi şefii de state şi de guverne şi preşedinţii de partide din partea PPE, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi toţi comisarii europeni care fac parte din familia noastră politică”, a anunţat Siegfried Mureşan.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: