Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a evaluat activitatea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2023

Klaus Iohannis. Inquam Photos
Sursa foto: Inquam Photos

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a evaluat, miercuri, activitatea din domeniul securităţii cibernetice la nivelul instituţiilor competente ale Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2023, precum şi principalele obiective pentru 2024.

Membrii Consiliului au evaluat activitatea desfăşurată în domeniul securităţii cibernetice la nivelul instituţiilor competente ale Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2023, precum şi principalele obiective pentru anul 2024, se arată într-un comunicat oficial.

”În contextul multiplicării ameninţărilor cibernetice, pe fondul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, dar şi al dezvoltării exponenţiale a tehnologiilor emergente, au fost analizate măsurile multidimensionale adoptate în cursul anului 2023 de către instituţiile cu atribuţii în consolidarea rezilienţei cibernetice a României”, precizează Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

De asemenea, au fost aprobate o serie de acţiuni prioritare pe care să le aibă în atenţie Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică, în anul 2024, menite să contribuie la dezvoltarea sistemului naţional de securitate cibernetică şi la consolidarea capabilităţilor de prevenire, descurajare, inclusiv printr-o abordare proactivă, adecvată cadrului internaţional de cooperare în domeniu.

Totodată, membrii Consiliului au analizat şi activitatea CSAT în anul 2023 şi au decis transmiterea Raportului de activitate al Consiliului, spre aprobare, Parlamentului României, se mai menţionează în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL