Consumul de droguri în rândul tinerilor înregistrează creşteri alarmante

Sursa foto: pixabay

Consumul de droguri în rândul copiilor şi tinerilor înregistrează creşteri alarmante în ţara noastră, iar autorităţile şi specialiştii în psihoterapie caută soluţii de combatere a acestui flagel. Astfel, în cadrul primei ediţii a Galei Sănătăţii Mintale, care a avut loc ieri, au fost lansate o campanie naţională de conştientizare şi prevenire a adicţiilor, care se va derula în şcoli şi licee, precum şi o aplicaţie de informare cu privire la pericolul reprezentat de consumul de substanţe.

Campania antidrog lansată de Asociaţia de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală de Grup va începe luna viitoare în 20 de licee cu grad ridicat de risc din Bucureşti. Potrivit preşedintelui asociaţiei, Malvina Roşu, proiectul se va desfăşura atât fizic, în 20 de oraşe din ţară, cât şi în mediul online, pe toate canalele de social media. De asemenea, ministrul Familiei, Natalia Intotero, a anunţat lansarea unei aplicaţii de informare despre pericolul drogurilor.

„Ne propunem o aplicaţie care să conţină măsuri de prevenţie privind toate aspectele legate de stoparea consumului de droguri şi alte substanţe dăunătoare sănătăţii pentru minori, tineri şi nu numai. De asemenea, această aplicaţie dorim să fie o sursă de informare de la instituţiile abilitate, atât în rândul tinerilor, cât şi în rândul adulţilor. Foarte important – conştientizarea părinţilor, a bunicilor în ceea ce priveşte creşterea acestui consum în rândul tinerilor şi până la urmă ceea ce decurge mai departe: deteriorare a stării de bine a întregii familii şi probleme pe zona de sănătate mintală”, a spus Natalia Intotero.

Cea mai recentă statistică privind consumul de droguri în România arată că, în 2021, aproape 20% dintre cetăţenii cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani consumaseră cel puţin un tip de drog, iar cea mai mică vârstă declarată la care s-a început consumul de droguri este 13 ani.

Se estimează că în 2019, la nivelul Uniunii Europene, s-au înregistrat peste 5.000 de decese prin supradoză de droguri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL