Control ANAF la o firmă de construcții din Timiș cu contracte în special cu instituții publice

ANAF
ANAF. Sursa foto: FACEBOOK/ANAF

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au controlat o firmă de construcții din județul Timiș care avea contracte în special cu instituții publice. Perioada verificată este 2019 – 2023, fiind constatat un prejudiciu de 2,5 milioane de lei. Firma ar fi declarat obligații de plată cu sume mult inferioare celor înregistrate în contabilitate.

”Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au finalizat investigațiile și verificările demarate la un operator economic din județul Timiș, care efectua activități de construcții, instalații și amenajări, în special cu instituții publice din vestul României. Verificările au vizat activitatea societății din perioada 2019-2023, iar prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului este de peste 2,5 milioane lei, sumă ce reprezintă TVA și impozit pe profit”, a transmis ANAF.

Potrivit sursei citate, ”operatorul economic verificat a declarat obligații de plată cu sume mult inferioare celor înregistrate în evidența financiar contabilă, cu scopul de a nu achita suma corectă a TVA-ului și a impozitului pe profit rezultat în urma activității desfășurate”, scrie News.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL