Convoaie Wagner merg spre Rusia, afirmă Ucraina. De unde ar fi pornit

Soldati Wagner / Twitter

Centrul Național de Rezistență al Ucrainei, care citează surse de la Minsk, spune că trupe Wagner din Belarus par să se îndrepte spre granița cu Rusia, relatează BBC. „Convoaiele se îndreaptă probabil în direcția graniței cu Rusia, dar forțele speciale din Belarus încearcă să împiedice vehiculele acestora să plece”, arată autoritățile ucrainene, într-o actualizare de miercuri, la câteva ore după prăbușirea avionului în care se afla liderul mercenarilor Evgheni Prigojin.

BBC nu poate verifica independent acest lucru.

În urma revoltei eșuate a lui Prigojin împotriva Kremlinului în iunie, Grupul Wagner a înființat tabere de bază în Belarus și a oficializat o colaborare cu Ministerul Apărării din Belarus, informează digi24.ro.

Avionul lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit miercuri într-o regiune aflată la nord de Moscova. Potrivit agenției TASS, în aparatul de zbor se aflau 7 pasageri și 3 membri ai echipajului. Toți au murit.

Moartea lui Prigojin a fost anunțată de un post de televiziune apropiat Kremlinului. De altfel, și gruparea Wagner a confirmat moartea liderului său și a promis răzbunare.

Lângă birourile din Sankt Petersburg ale grupării Wagner, oamenii au început să lase flori și lumânări pentru Evgheni Prigojin. Printre ei, doi bărbați mascați, care au spus că sunt membri ai grupării de mercenari, au vorbit cu reporterii. Ambii au spus că de acum așteaptă noile ordine de la comandanții rămași.

Un canal Telegram asociat Wagner l-a declarat pe Prigojin erou și patriot și a scris că acesta a murit de mâna „trădătorilor Rusiei”. „Nu reușesc să-mi găsesc cuvintele… Ne-am pierdut comandantul, am pierdut doi comandanți. Avem alți comandanți cărora ne vom supune. Și vom opera în continuare conform regulilor Wagner. Ne exprimăm condoleanțele… Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Trebuie să rămânem uniți”, spune unul dintre bărbați.

„Vom aștepta instrucțiuni de la comandanții noștri”, adaugă celălalt. Poliția rusă și Garda Națională sunt în alertă maximă în regiunea Rostov, acolo unde a început revolta lui Prigojin, acum două luni.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL