Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice în mare

coreeanord FLAG
news.ro/ coreeanord FLAG

Coreea de Nord a lansat miercuri cel puţin două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în mare, a anunţat armata sud-coreeană, la câteva ore după ce Statele Unite au desfăşurat un bombardier B-1B la exerciţiile militare comune cu Coreea de Sud, relatează Reuters.

Ministerul japonez al Apărării a raportat, de asemenea, că cel puţin o rachetă balistică a fost lansată, în timp ce mass-media niponă a raportat că două rachete au fost trase şi au aterizat în afara Zonei Economice Exclusive (ZEE) a Japoniei.

Lansarea rachetelor balistice de către Phenian are loc în momentul în care Coreea de Sud şi Statele Unite se pregătesc să încheie 11 zile de exerciţii militare de mare amploare, concepute pentru a ameliora reacţia la ameninţările nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord.

Phenianul acuză cu regularitate că astfel de exerciţii reprezintă pregătiri pentru război, deşi americanii şi sud-coreenii insistă că sunt defensive, informează agerpres.ro.

Rachetele balistice nord-coreene sunt interzise de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU care prevăd sancţiuni stricte împotriva Phenianului.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, a declarat miercuri că Statele Unite sunt îngrijorate că negocierile privind viitoarele livrări de arme ale Coreei de Nord către Rusia „progresează în mod activ”.

Aceste potenţiale acorduri prevăd ca Rusia să primească cantităţi semnificative de armament de mai multe tipuri, în special muniţie de artilerie, precum şi materii prime pentru industria rusă de apărare, a mai spus John Kirby.

Oficialul american a afirmat că ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a făcut recent o vizită în Coreea de Nord pentru a încerca să convingă Phenianul să vândă mai multă muniţie de artilerie Rusiei.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: