Costel Alexe, a semnat contractul de execuţie a lucrărilor pentru reabilitarea şi modernizarea Filarmonicii de Stat

Sursa foto: Facebook

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Costel Alexe, a semnat, duminică, contractul de execuţie a lucrărilor pentru reabilitarea şi modernizarea Filarmonicii de Stat “Moldova” Iaşi. Este vorba despre imobilele cu numerele cadastrale 161496 şi 161497 situate pe strada Cuza Vodă nr. 29. Câştigătoarea licitaţiei de atribuire a contractului este SC IASICON SA Iaşi, iar valoarea lucrărilor se ridică la 48.005.208, 84 de lei, fără TVA.

„Semnarea acestui contract de lucrări este mai mult decât un nou început pentru Filarmonica de Stat Moldova este şi un gest de reparaţie morală faţă de Iaşi, capitala culturală a ţării, care de două decenii aşteaptă ca această bijuterie a patrimoniului să fie reabilitată. Reiterez ceea ce am afirmat cu numeroase ocazii: cultura ocupă un loc fruntaş în lista de priorităţi a acestei administraţii liberale de la Consiliul Judeţean Iaşi. Cu această etapă suntem tot mai aproape de momentul în care artiştii şi spectatorii se vor regăsi în sala de concerte a Filarmonicii pentru a celebra împreună arta. Vom reda Iaşului obiectivele culturale care să reconfirme statutul său de centru cultural şi spiritual al României’’, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, conform comunicatului de presă al CJ Iaşi.

Finanţarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a imobilelor în care funcţionează Filarmonica ieşeană va fi asigurată din fonduri europene în cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027, Prioritatea 7: Nord – Est – O regiune mai atractivă, printr-un proiect pe care Consiliul Judeţean îl realizează în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi.

„Pare aproape de necrezut că după o îndelungă aşteptare, putem să redăm strălucirea acestei bijuterii, şi cu valoare arhitecturală, dar mai ales cu valoare culturală. Vreau să mulţumesc Episcopiei Romano-Catolice Iaşi pentru colaborarea pe care o avem, pentru că ne-a încredinţat aceste imobile şi, odată cu ele, încrederea că vom face lucrul corect şi vom găsi soluţia pentru a le salva. Totodată, mulţumesc şi Primăriei Municipiului Iaşi pentru parteneriatul pe care îl avem pentru a depune acest proiect spre finanţare prin POR. Reabilitarea Filarmonicii, construirea sediului Operei în Copou, construirea Sălii Polivalente sunt repere importante pentru Iaşi şi angajamente pentru care trebuie să facem tot posibilul să le ducem la îndeplinire’’, a mai afirmat Costel Alexe.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: