UPDATE Cozi, în miez de noapte, pentru înscrierea copiilor la grădiniţele de vară. Negoiţă: Nu avem fabrică de dascăli

Inquam Photos / George Calin
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

UPDATE ORA 10:12

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a comentat cozile formate de părinţi în miez de noapte pentru a prinde un loc în grădiniţele de vară.

Edilul a afirmat într-o intervenţie televizată că nu există o problemă privind locurile disponibile pentru copii la grădiniţele de vară, dar instituţia pe care o conduce întâmpină dificultăţi din cauza lipsei de personal.

Şi asta în condiţiile în care educatorii primesc 250 de lei pe zi pentru a continua munca la grădiniţele de vară.

„Înscrierea nu o face primăria, nu există cerere din Sectorul 3 neonorată, niciuna, dar pe perioada verii avem o problemă cu personalul. Nu avem fabrică de dascăli… Avem capacitate mult mai mult decât necesarul… Primesc 5.000 de lei în plus, dar nu contează, vor concediu”, a spus Negoiţă la Digi24.

Ştire iniţială

Zeci de părinţi au format cozi, cu liste de aşteptare, în nopatea de marţi spre miercuri, pentru a putea prinde un loc pentru copii la grădiniţele de vară deschise în Sectorul 3.

Oamenii au venit de acasă cu scaune şi perne, s-au refăcut listele de înscriere din oră în oră, iar cei care au plecat acasă să se odihnească au fost excluşi de la coadă.

Conform Primăriei Sector 3, „Grădinița de Vară” se va desfășura în perioada iulie-august și va asigura un număr considerabil de locuri pentru antepreșcolari și preșcolari, astfel:

1. Creșa Greierașul, arondată la Grădinița nr. 211, va asigura 270 de locuri/lună (iulie și august) pentru antepreșcolari (1-3 ani);

2. Grădinița nr. 255 va pune la dispoziție în iulie și august câte 308 locuri pentru preșcolari (3-6 ani);

3. Grădinița nr. 196 va asigura, atât în luna iulie, cât și în luna august, 180 de locuri pentru preșcolari (3-6 ani) și 127 de locuri pentru antepreșcolari (2-3 ani);

4. Școala nr. 88, în iulie și august, va asigura câte 180 de locuri pentru preșcolari (3-6 ani) și 135 de locuri pentru antepreșcolari (1-3 ani)

Detaliile referitoare la înscrieri și program, Inspectoratul Școlar urma să anunțe informațiile necesare.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: