EXCLUSIV Creditorii încep JIHADUL împotriva PNL. Fenechiu execută creanțele, din închisoare

Partidul Național Liberal se confruntă în această perioadă cu o situație fără precedent în istoria sa.Haosul politic și războaiele interne care au zguduit partidul din temelii sunt în această perioadă starea „de fapt” pentru liberali. Lupta surdă pentru putere dintre găștile din PNL,  care se manifestă tot mai violent în fiecare zi, pare să contribuie cu ”succes” la distrugerea definitivă a acestui partid.

Mazilirea recentă a lui Crin Antonesu din fruntea partidului, ordonată și orchestrată de foștii săi camarazi,venirea lui Iohannis în fruntea PNL, „vânzarea” formațiunii către Traian Băsescu sau plecările pe bandă rulantă către partidul lui Tăriceanu sunt câteva din aspectele care indică faptul că PNL se apropie de un dezastru electoral, care va însemna cel mai probabil desfințarea de facto și de jure a acestui partid istoric.

Pe lângă aceste serioase probleme, pe care actuala conducere a liberalilor pare incapabilă să le gestioneze sau să le remedieze, comandantul PNL, Klaus Iohannis, alături de noul strateg de serviciu, Marian Petrache și de cel care i-a aplicat lovitura fatală lui Antonescu, Teodor Atanasiu, vor mai încasa în perioada următoare încă o lovitură crâncena.

Mai precis, cei doi mari creditori ai partidului, Mihail Volintiru și Relu Fenechiu, prin mâna sa dreaptă, Cristian Ghibu (n.r.: fost secretar de stat în ministerul Transporturilor și cel care a preluat administrarea firmelor din Grupul Fene) au decis să pună piciorul în prag și pregătesc executarea silită a creanțelor partidului. Având în vedere că visteria PNL este goală, executarea silită se va îndrepta către sediile de partid ale liberalilor. Știa ce știa actuala conducere a PNL de a acceptat să se mute cu bagaje în „casa portocalie” din Modrogan nr 1.

Mihail Volintiru, fostul şef al PNL Dâmboviţa, a deschis deja acţiuni în instanţă pentru a-şi recupera o sumă de două milioane de euro pe care partidul i-o datorează. Mai mult de atât, Volintiru deja i-a notificat pe liberalii din Dâmboviţa că trebuie să părăsească sediul în care activează momentan. Altfel spus, în prag de campanie electorală prezidenţială, liberalii din Dâmboviţa au rămas pe străzi. Pe lângă acest aspect, degringolada din PNL Dâmbovița, în urma demisiilorîn lanț a celor mai puternici lideri PNL din acest județ, înseamnă premisele unui eșec electoral în această zonă pentru Iohannis.

„Și acesta e doar începutul”, au avertizat la unison mai multe surse liberale referindu-se la situația în care PNL este executat de către creditori.

Într-o declarație acordată PSnews.ro, Volintiru a precizat foarte clar că nu se va implica în niciun fel în campania electorală de la prezidențiale: „O campanie electorală înseamnă bani, timp, nervi, efort. Nimeni nu va mai presta așa ceva în campania electorală pentru Klaus Iohannis. Mizeria este mare pentru că nu face decât să satisfacă frustrările unor lideri ai PNL și dorința de putere a lui Orban care de zece ani și mai bine a încercat să pună mâna pe putere.”

Vezi acțiunea în instanță deschisă de firma lui Mihail Volintiru la adresa PNL: http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000595037&id_inst=3

Al doilea mare creditor al PNL, care pare să se fi săturat de neseriozitatea celor din PNL, este chiar fostul liberal Relu Fenechiu, cel de care mai toții liderii pe care i-a inventat și apoi pe care i-a propulsat în funcții cheie ale statului, s-au dezis extrem de repede.

După arestare sa, fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Cristian Ghibu, este cel care a preluat frâiele Fene Grup, iar în această perioadă acest grup de firme a decis să cheme  în instanţă Partidul Național Liberal în vederea recuperării unui prejudiciu  de peste un milion de euro. SC LA ROCCA SRL (vezi dovada că firma aparţine lui Relu Fenechiu http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=171&cam=2&leg=2004&pag=5) , deținută de Relu Fenechiu și administrată în prezent de Ghibu, a chemat în judecată Partidul Național Liberal, chiar la începutul lunii august. http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000598614&id_inst=3

În exclusivitate pentru PSnews.ro, Cristian Ghibu, mâna dreaptă a lui Relu Fenechiu şi noul administrator al Fene Grup, a precizat că “în perioada imediat următoare o să executăm creanţele PNL pentru  recuperarea datoriei. Avem de recuperat 1 milion şi ceva de euro”.

 

Un alt nemulțumit, conform informațiilor noastre, ar fi Dragoş Grigoriu, cel care deține compania Tempo Advertising. Contactat de PSnews.ro, Grigoriu a precizat că este într-o relație contractuală cu PNL, dar liberalii ar fi cu facturile la zi.

Contactați de PSnews.ro, mai mulți vicepreședinți ai PNL par să îl fi contrazis pe Grigoriu și au precizat că acesta are de recuperat o sumă de bani destul de importantă, ca urmare a unor servicii prestate pentru partid în campania de la europarlamentare.

„Din ce știu eu, are un contract de vreo 700.000 de euro cu PNL. Nu prea are cum să fie cu facturile plătite, având în vedere că nu avem bani nici de tricouri de campanie”, a precizat unul din vicepreședinții PNL.

Grigoriu a fost în urmă cu câteva luni recomandat de realizatorul Realitatea TV, Rareș Bogdan, un apropiat de-al lui Crin Antonescu, pentru a ocupa funcția de șef al TVR.

„L-am recomandat lui Crin Antonescu în ziua în care eu am renunțat, el a insistat până seara târziu ca eu să mă duc totuși vineri, i-am spus nu. Mi-a cerut trei nume la 12 jumate noaptea. Unul a fost Adrian Cioroianu, al doilea a fost Stelian Tănase și al treilea a fost Dragoș Grigoriu. Deci au fost trei oameni pe care eu i-am recomandat cu căldură pentru această poziție importantă”, a precizat Rareş Bogdan în luna decembrie a anului 2013.

Astfel, vedem că PNL este într-o situație extrem de delicată. Pe lângă datoriile uriașe către Bugetul de stat, care până la 1 ianuarie 2013 erau unele de 3,5 milioane de euro, putem observa că liberalii au mai acumulat încă pe atât- 2 milioane de euro datorie către firma fostului șef al PNL- Dâmbovița și aproape 1,5 milioane de euro către firmele lui Relu Fenechiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: