Cresc alocațiile copiilor de la 1 ianuarie 2024! Suma pe care o vor primi în plus lunar

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie cu 87 de lei pentru copiii de până în doi ani și cu 35 de lei pentru cei până la 18. Părinții susțin însă că majorarea nu îi ajută prea mult în achiziția rechizitelor școlare.  

În acest moment, alocația este de 631 de lei pentru un copil de până în doi ani sau cu handicap și 256 pentru cei de până la 18. De la 1 ianuarie însă, acestea se majorează cu 87, respectiv 35 de lei.

Creșterile reprezintă, de fapt, indexarea cu rata inflației care în acest an a variat între 5 și 10 procente.

Întrebată dacă alocațiile vor fi indexate cu rata inflației la începutul anului următor, Natalia Intotero a declarat că veniturile copiilor sunt o prioritate pentru guvernanți, iar aceștia își vor respecta angajamentele.

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, se arată în OUG 126/2021, articolul 3, alin. 2.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: