Cristina Burciu (PNL): Aderarea României la OCDE, obiectiv major al politicii externe românești

Cristina Burciu (PNL)
Sursa foto: media.pnl.ro

Deputatul Cristina Burciu a comunicat faptul că aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică reprezintă un obiectiv major al politicii externe românești.

„Aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), reprezintă un obiectiv major al politicii externe românești, în prezent țara noastră fiind în stadiul de îndeplinire a șase din cele opt standarde esențiale în vederea accederii finale la acest organism deosebit de important.

OCDE este continuatoarea fostei Organizații Europene pentru Cooperare Economică (OECE), fondată în 1948 pentru a pune în aplicare Planul Marshall, finanțat de SUA pentru reconstrucția continentului european după cel de-al doilea Război Mondial”, transmite Cristina Burciu, deputat PNL.

„Discuțiile privind intrarea României în OCDE au fost demarate în urma deciziei Consiliului OCDE din 25 ianuarie 2022, Guvernul României, prin Ministerul Finanțelor, exprimându-și disponibilitatea de a susține aceste eforturi, prin implicarea în activitatea structurilor de lucru relevante ale Organizației. În acest sens, a fost înființat Comitetul interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu OCDE, cu rolul de a elabora strategia de promovare a candidaturii României. În vederea realizării acestui deziderat, a fost definitivat calendarul de acțiuni, evenimente și buget, precum și procesul de coordonare a demersurilor instituțiilor implicate”, a declarat Cristina Burciu, citată de media.pnl.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL