Critici dure ale lui Lucian Bode la adresa ANAF: Trebuie să îşi facă treaba

Lucian Bode
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / SABIN CIRSTOVEANU

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, aduce critici dure la adresa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), susţinând că nu e normal ca politicienii să găsească soluţii pentru a aduce bani la buget, când instituţia poate aduce miliarde de euro prin rolul pe care îl are.

Prezent, miercuri după-amiază, pe şantierul unui lot din autostrada Transilvania, secretarul general al PNL a criticat ANAF, susţinând că această instituţie „trebuie să îşi facă treaba”.

„Intenţia Guvernului este să adopte cel puţin trei ordonanţe de urgenţă: prima, care să vizeze reducerea cheltuielilor, a doua ordoanţă care să vizeze ajustarea veniturilor şi a treia ordonanţă, dacă reuşim să ne încadrăm până la sfârşitul lunii august, ordonanţa care să vină cu rectificare bugetară, prima pe acest an. Deci, de aceea durează puţin mai mult decât ne-am fi dorit, pentru că vrem să venim cu o proiecţie clară până la sfârşitul anului şi evident să pregătim anul 2024”, a afirmat Lucian Bode.

Acesta precizează că ajustarea veniturilor nu înseamnă impozite şi taxe noi.

„Mă gândesc în primul rând la o mai bună colectare a veniturilor. Veniturile la bugetul de stat pot creşte printr-o mai bună colectare, iar instituţiile statului cu atribuţii în domeniu – şi mă refer în special la ANAF şi la instituţiile aflate în coordonarea ANAF şi a Ministerului de Finanţe şi nu numai – trebuie să îşi facă treaba, pentru că este anormal să obligi decidenţii politici să găsească soluţii care au impact sau aduc la buget câteva sute de milioane de euro şi având impact pe milioane de oameni, când tu, instituţie a statului cu rol de control, şi dacă îţi faci treaba mai bine poţi aduce la bugetul de stat miliarde de lei în plus. Deci la acest lucru ne gândim când spunem să creştem veniturile, să creştem colectarea, să avem venituri mai mari la bugetul de stat”, a mai afirmat Lucian Bode.

Acesta a spus că exclude ideea ruperii coaliţiei de guvernare dintre PNL şi PSD.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL