Curentul economic care poate schimba Europa. Cum va fi afectată România

Fostul europarlamentar Mircea Coșea a vorbit, într-o emisiune televizată, despre tendințele economiei în Europa și despre efectele pe care acestea le-ar putea avea asupra României. Potrivit economistului, demisia guvernului Francez, precum și relațiile franco-germane pot influența economia românească în următoarea perioadă.

Coșea este de părere că, în prezent, în Europa se desfășoară o mișcare a guvernelor împotriva austerității”. Acesta a mai adăugat că „ceea ce s-a întâmplat în Franța nu este doar un joc politic sau un joc de PR. Deocamdată, putem vorbi despre o distanțare a Franței de Germania. Se creează un astfel de curent care, din punct de vedere economic, poate să ajungă până în România”.

Ce se va întâmpla cu România?

Mircea Coșea a explicat și repercusiunile pe care le poate avea asupra economiei românești această distanțare a Franței față de Germania: efectele nu se vor vedea foarte mult pentru că noi nu avem o poziție clară. Noi zicem că urmăm fără să discutăm ce se întâmplă în Europa, dar să nu uităm că avem câteva mii de societăți cu capital francez în România. Franța este pe locul 4 la investiții, dar și la export. Principalul nostru export este de mașini franceze. Dacă acest val contra proiectului de austeritate legislativă va continua, cu siguranță va ajunge și la noi. Deocamdată,  în România sunt alegeri prezidențiale și probabil demisia guvernului din Franța nu va avea efecte majore în țara noastră”.

Sursă: realitatea

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL