Custodele Coroanei: Este o binecuvântare să ştim că s-a deschis calea negocierilor pentru aderarea R. Moldova la UE

Sursa foto: Facebook

Custodele Coroanei Române, Margareta, a salutat, vineri, deschiderea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, calificând evenimentul drept o „binecuvântare”.

Ea a subliniat că românii, oriunde s-ar afla în acest moment, sunt cu toţii europeni.

„Este o binecuvântare să ştim că s-a deschis calea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Se întoarce astfel roata istoriei, aducând înapoi pe calea europeană aceste străvechi pământuri. De acolo, din Ceruri, Regele Ferdinand şi Regina Maria sunt mândri de Basarabia, cu toate etniile ei, aşa cum au fost în fiecare zi a vieţii lor pe pământ. Este o binecuvântare şi pentru Coroana Română care, precum spiritul românesc şi identitatea naţională, a mers mai departe indiferent de răul care s-a abătut asupra ei. Românii, oriunde s-ar afla în acest moment, sunt cu toţii europeni. Sus frunţile!”, a transmis Majestatea Sa.

Consiliul European a votat joi pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Decizia vine după ce în noiembrie Comisia Europeană a recomandat ţărilor membre ale Uniunii Europene să iniţieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: