Davos 2024 – Agenda în cel mai complicat context geopolitic din istoria Forumului Economic Mondial

Sursa: Facebook

Cea de-a 54-a reuniune anuală a Forumului Economic Mondial (WEF) din stațiunea de schi elvețiană Davos va avea loc în cel mai complicat context geopolitic al său de până acum, după cum a afirmat președintele acesteia, Borge Brende.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken, președintele francez Emmanuel Macron și lideri cheie din Orientul Mijlociu sunt programați să participe la lucrările forumului norganizat între 15-19 ianuarie, punând discuțiile pentru a pune capăt războaielor din Gaza și Ucraina în fruntea agendei pentru elita globală.

O imagine economică globală provocatoare, cu politici de schimbare a ratei dobânzii și datorii în creștere, va fi analizată de bancherii centrali, finanțatorii și liderii de afaceri prezenți.

O sesiune cu ușile închise va aborda acest context. Această reuniune va fi condusă de directorii executivi ai băncii britanice Barclays și asigurătorului de viață canadian Manulife Financial Corp, potrivit Reuters.

Președintele WEF, Borge Brende, a spus că o mare parte din accentul reuniunii din acest an va fi pus pe discuții diplomatice la nivel înalt despre războaiele din Orientul Mijlociu, Ucraina și Africa.

„Ne vom asigura că adunăm oamenii potriviți… pentru a vedea cum putem rezolva această lume foarte provocatoare”.

Secretarul de stat american Anthony Blinken și consilierul pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, vor participa amândoi la reuniunea de la Davos. Un oficial de la Casa Albă a spus că la una dintre sesiuni va participa și Doug Emhoff, soțul vicepreședintelui Kamala Harris.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: