Decebal Făgădău, fostul primar al Constanţei, achitat într-un dosar

Decebal Făgădău -Facebook

Fostul primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a fost achitat marţi, de Tribunalul Constanţa, într-un dosar în care era acuzat de vânzarea nelegală a unor terenuri. Decizia instanţei nu este definitivă, conform News.ro.

Tribunalul Constanţa a hotărât, marţi, achitarea lui Decebeal Făgădău, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu “întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”. De asemenea, în acelaşi dosar a fost achitată şi Marcela Enache, fostul secretar al municipiului Constanţa.

Tribunalul Constanţa a mai decis să respingă ca neîntemeiată acţiunea civilă exercitată formulată de Consiliul Local Constanţa.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Decebal Făgădău şi Marcela Enache au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pe data de 30 decembrie 2020. El fusese anchtat pentru fapte comise în perioada când era viceprimar, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.

“În cursul anului 2015, inculpaţii Făgădău Decebal şi Enache Marcela, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de dispoziţiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa. Prin aceste demersuri inculpaţii ar fi produs patrimoniului municipiului Constanţa un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru cumpărători”, se arată în comunicatul DNA.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: