DEMISIE la Bruxelles. Cine s-a RETRAS din echipa lui Juncker

Demisie din echipa lui Jean-Claude Juncker. Alenka Bratusek, propunerea Sloveniei pentru un post de vicepreşedinte al Comisiei Europene, a ales să se retragă după ce a primit aviz negativ în urma audierilor din Parlamentul European. Juncker a anunţat că negociază cu premierul Sloveniei o altă nominalizare, informeaza realitatea.net.

Alenka Bratusek a fost singura din cei 27 de membri ai noului Executiv care a fost respinsă după evaluarea din comisia de specialitate. Demisia ei era anticipată şi a fost anunţată doar printr-un comunicat de presă. Toţi ceilalţi comisari în privinţa cărora existau semne de întrebare, au fost aprobaţi ieri prin vot în comisiile Parlamentului.

Lucrurile nu sunt clare nici în privinţa propunerii Ungariei. Tibor Navracics a fost acceptat în echipa Juncker, dar nu pentru postul de comisar pentru Cultură. Comisia poate fi aprobată sau respinsă doar în întregime la votul din 22 octombrie. Este însă foarte posibil să urmeze o remaniere a formulei actuale, ceea ce ar putea presupune şi o amânare a deciziei finale.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL