Deputat UDMR: Vom depune încă o dată proiectele privind autonomia Ținutului Secuiesc. Intenția va fi prezentă mereu

Sursa: INQUAM Photos/ Manases Sandor

Deputatul Zakarias Zoltan, preşedintele Alianţei Maghiare din Transilvania (AMT), intrat în Parlament pe listele UDMR, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că intenţia sa a depune în Parlament cele trei proiecte de lege privind autonomia „va fi prezentă mereu”, însă nu crede că le va iniţia din nou în acest an electoral.

„Intenţia va fi prezentă mereu. Regulamentul Parlamentului stipulează că acelaşi proiect de lege nu poate fi depus în aceeaşi sesiune. Deci din punct de vedere formal sau din punctul de vedere al regulamentului nu ar fi niciun impediment. Am depus cele trei proiecte de lege pentru a ţine în temă problematica autonomiei şi pentru a ne apropia de principalul scop, şi anume, să începem să discutăm în detaliu despre ce înseamnă şi ce dorim, comunitatea maghiară, prin proiectele de lege referitoare la autonomia culturală, respectiv autonomia Ţinutului Secuiesc. Din păcate, se pare că în momentul actual nici societatea întreagă românească sau reprezentanţii lor nu au fost pregătiţi să intrăm într-o discuţie pe fondul problemei. S-a făcut o respingere a celor trei proiecte de lege cu o procedură extraurgentă”, a afirmat Zakarias Zoltan, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Deputatul consideră că Parlament a bătut un record, în sensul că nu a auzit ca trei proiecte de lege să treacă prin cele două camere în trei zile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL