Despăgubiri de 220.000 de euro în cazul adolescenților care au provocat un incendiu la un mall din Cluj

Sursa foto: captura video

Despăgubiri de 220.000 de euro în cazul celor doi adolescenți, care au provocat, în luna decembrie, un incendiu uriaș la un mall din Cluj-Napoca. Focul ar fi izbucnit după ce copiii ar fi aruncat cu petarde în curtea depozitului unui hypermarket, ca să se distreze, scrie Monitorul de Cluj. Pe lângă banii pentru acoperirea daunelor, instanța a decis ca cei doi tineri, de 16 și 17 ani, să facă, timp de 6 luni, cursuri de reeducare și să nu comunice, în tot acest timp, unul cu celălalt.

Incendiul a izbucnit în seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, în curtea interioară a unui centru comercial din Cluj-Napoca. Imediat, clienții mall-ului au fost evacuați și zeci de pompieri s-au luptat ore în șir să stingă flăcările, care au acoperit aproximativ 150 de metri pătrați din fațada exterioară a centrului comercial.

În scurt timp, au fost identificați și vinovații: doi tineri de 16 și 17 ani, care ar fi aruncat cu petarde în curtea depozitului unui hypermarket. La audieri, adolescenții și-au recunoscut fapta și le-au spus anchetatorilor că nu au vrut să provoace un incendiu, ci doar să se distreze, scrie sursa citată. Pe 13 decembrie 2023, cei doi tineri au fost reținuți, iar ulterior au fost plasați în arest la domiciliu pentru distrugere, până pe 1 martie 2024.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: