Despărțirea apelor Mării Roșii de către Moise nu a fost un miracol, ci un posibil „fenomen meteorologic” STUDIU

Sursa foto: Pixabay

Minunea biblică a despărțirii Mării Roșii de către Moise ar putea fi explicată prin știință.

Conform Bibliei, Moise a despărțit Marea Roșie pentru a le permite israeliților să scape de egipteni. Această minune apare în Cartea Exodului din Vechiul Testament al Bibliei. Explicația miracolului s-ar putea regăsi acum, într-un nou studiu, potrivit Daily Mail.

Școala de Științe Biologice a Universității din Leicester explică faptul că au existat patru evenimente naturale care ar putea explica uscarea zonei. Studenții Rebekah Garratt și Rikesh Kunverji susțin că oscilațiile negative, vânturile din est, oscilațiile de maree și valurile Rossby ar fi putut provoca o reatragere a apei suficient de mare pentru a permite oamenilor să traverseze marea pe jos.

Scriind în Journal of Interdisciplinary Topics, ei au spus: „Investigarea metodelor în care apele s-ar fi retras, permițându-i lui Moise să traverseze în siguranță, poate depinde de condițiile „perfecte”, dar sunt încă evenimente fezabile din punct de vedere fizic. Fenomenele meteorologice sunt cunoscute ca fiind notoriu de imprevizibile și pot duce la lanțuri haotice de evenimente care duc la fenomene extreme, care ar fi putut fi văzute de trecători drept „despărțirea mării”. Fie că este vorba despre un act miraculos al lui Dumnezeu sau din cauza unor fenomene improbabile, întâmplătoare, discutate în această lucrare, șansa de „despărțire” nu este zero.”

Un fenomen numit „atenuare a vântului” – în care vântul puternic și persistent poate scădea nivelul apei într-o zonă, în timp ce determină acumularea apei în aval – ar putea fi explicația. Viteza vântului ar trebui să fie „considerabilă” pentru a menține apa separată pentru o perioadă îndelungată, a spus echipa de cercetare.

Fenomenul a fost documentat și se spune că este opusul valurilor de furtună.

Cu toate acestea, există o altă posibilitate ca mareele de primăvară mai puternice decât cele normale, cuplate cu condițiile de vânt să fi scăzut atât de mult nivelul apei încât să se formeze o zonă de uscare care i-ar fi permis lui Moise și israeliților să treacă.

Golful Suez ar fi fost locul ideal pe care Moise să îl traverseze, deoarece este cunoscut pentru fluctuațiile mari ale mareelor.

„Rezonanța mareelor apare atunci când o intrare externă bruscă, neașteptată, cum ar fi vântul extrem, excită unul dintre modurile de rezonanță ale unei regiuni locale a Mării Roșii, ceea ce duce la o maree joasă mult mai extremă, expunând zone mai mari ale fundul mării”, a mai spus echipa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL