Deținuții care își execută pedepsele în penitenciarele din România vor avea meniuri speciale de Crăciun

inchisoare
Sursa foto: pixabay

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), aflată sub umbrela Ministerului Justiției, are stabilite meniuri speciale pentru persoane încarcerate în unitățile penitenciare din țară în prima zi de Crăciun. Și străinii care vor petrece sărbătorile de iarnă în centrele de cazare în așteptarea aprobării cererii de azil sau cei care sunt custodiați – gestionate de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) – au ocazia să simtă atmosfera festivă, conform informațiilor transmise de cele două instituții la solicitarea Gândul.

Administrația Națională a Penitenciarelor recomandă prepararea unui meniu orientativ pentru unitățile subordonate, ce va fi acordat persoanelor private de libertate, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului (25 decembrie), ținând cont de prevederile art. 4., lit. a) din O. M. J. nr 254/C/2023 pentru aprobarea valorilor financiare actualizate ale normelor de hrană ale persoanelor private de libertate, în vederea uniformizării, la nivelul sistemului administrației penitenciare.

Articolul citat vizează o derogare de la Norma 12 C1 din tabelul nominal cu valorile financiare ale normelor de hrană ale persoanelor private de libertate, respectiv suplimentul pentru zile festive.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: