Dezbinare și scandal pe Dreapta Unită: lupte interne pe funcții și locuri eligibile

Ludovic Orban (stânga), Cătălin Drulă (centru), Eugen Tomac (dreapta), sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dezbinare și scandal pe Dreapta Unită. Conducerea Forței Dreptei Sibiu și-a anunțat astăzi demisia din partid. Președintele și secretarul general al organizației municipale, Ciprian Faraon și Minodora Lupu, au explicat că pleacă din partid din cauza negocierilor de la centru și faptul că liderii partidului au cedat în fața celor de la USR.

De altfel, și în tabăra USR este scandal, din cauza acelorași discuții pe listele comune la alegerile din acest an. Este măcel în filialele din țară, numele pe liste sunt contestate, s-au anunțat demisii în lanț și acuzații în urma nominalizării pe listele alianței a unor persoane certate cu legea.

Scandal amplu în teritoriu

Filiale ca USR Iași, Constanța, Bacău, Maramureș sau Neamț sunt marcate în aceste zile de adevărate lupte interne pe funcții și locuri eligibile în alegeri, iar principalii acuzați sunt liderii de la București.

Atât conducerea USR, PMP, cât și cea a Forței Dreptei sunt arătate cu degetul de membrii din țară, pentru că negociază doar în interes propriu, aceștia acuzându-i pe Drulă, Tomac și Orban că „își vând partidele”.

Conform surselor PS News, la USR se transmite intern mesajul că toate sacrificiile trebuie făcute pentru liderul Cătălin Drulă, pentru ca acesta să ajungă în turul al doilea la prezidențiale. Odată ajuns acolo va câștiga cu siguranță președinția României și va salva partidul.

Problema cu acest mesaj este că nu mai este crezut în USR și nu mai mobilizează activul de partid, în urma unor episoade notorii în care Cătălin Drulă a dezamăgit. Ne amintim petiția internă prin care sute de membri au contestat lista la alegerile europarlamentare făcută din pix la București, fără un vot intern așa cum cerea statutul. Și schimbarea acesteia, cu eliminarea de pe listă a Elenei Lasconi s-a făcut tot fără consultarea partidului.

Alianța Dreapta Unită intră în precampanie dezbinată și marcată de lupte interne și între filialele celor trei partide. Predomină acuzațiile de blat politic și cedare în fața celorlalți, dar și nemulțumiri cauzate de faptul că listele de candidați sunt dictate de la centru și nu de rezultatele unor sondaje pe care liderii le refuză.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL