Dictatorul din Belarus avertizează că va izbucni cel de-Al Treilea Război Mondial. „Îngrijorările sunt justificate”

Sursa: Pixabay

Președintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat, marți, în cadrul unei întâlniri cu oficiali de top din domeniul securității naționale, că îngrijorările legate de o posibilă declanșare a celui de-Al Treilea Război Mondial sunt justificate, pentru că forța militară a devenit principalul instrument de comunicare între marile puterile, relatează agenția de stat rusă TASS. 

Lukaşenko susține că izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial este posibilă pentru că forța militară a devenit principalul instrument de comunicare între marile puterile.

„Forța militară a devenit din nou principalul argument adus de centrele de decizie globale. Ca și cum nu ar fi existat niciodată milioane de  vieți omenești pierdute și ororile Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial”, a declarat acesta, citat de agenția de știri BelTA, în cadrul unei întâlniri cu oficiali de top din domeniul securității naționale.

„Acum am fost literalmente înghițiți de un val informațional privind izbucnirea unui Al Treilea Război Mondial, despre care au vorbit toți. Și există motive legitime pentru astfel de îngrijorări”, a subliniat președintele belarus.

Lukașenko a menționat că zeci de mii de militari NATO și sute de unități de echipamente militare, avioane și elicoptere sunt desfășurate în apropierea granițelor Rusiei și Belarusului.

„În imediata vecinătate a Belarusului și a Rusiei sunt staționați aproximativ 32.000 de militari din contingentele unificate ale NATO și ale forțelor armate americane, în cadrul operațiunilor alianței care se desfășoară în Europa. Este vorba de peste 1.000 de unități de blindate, aproximativ 160 de sisteme de artilerie și mortiere, 235 de avioane și elicoptere”, a citat canalul Telegram Pul Pervogo, apropiat de serviciul de presă al președintelui belarus.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL