Directorii de școală din România au o putere de cumpărare mai mare decât cei din Finlanda

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Profesorii din România au o putere de cumpărare mai mare decât cei din Finlanda de exemplu. Poate părea surprinzător, însă este adevărat.
Un studiu care pune România la coada clasamentului, arată că totuși directorii de şcoli din România depăşesc cinci ţări europene la puterea de cumpărare a salariului.

Un director de şcoală din România are un salariu anual brut de 29.554 de PPS – paritatea puterii de cumpărare, un indicator folosit pentru a măsură puterea reală a salariului. Ei, bine, directorii noștri o duc mai bine decât cei din Letonia, Cehia, Polonia, Slovacia sau Finlanda. Asta scriu jurnaliștii de la Ziarul Financiar, care citează un raport Eurydice, o agenţie a Comisiei Europene. Belgia, Austria și Cipru conduc acest clasament. Extrem de interesant. Caracteristicile şcolii au un impact asupra salariului directorilor de şcoală în jumătate din ţările pentru care sunt disponibile date în raportul citat. Dintre caracteristicile şcolii, cea mai comună este dimensiunea şcolii, de exemplu, numărul de elevi sau clase.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL