Discuţie între Ciolacu şi Ciucă, la 5 dimineaţa. Premierul: Dacă tragem la aceeaşi căruţă pariul va fi câştigat

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că are o colaborare instituţională foarte bună cu liderul liberal Nicolae Ciucă pe care l-a sunat la ora 5:10 dimineaţa, înaintea vizitei sale la Berlin.

”Am o relaţie instituţională şi o comunicare foarte bună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă. Şi astăzi, de dimineaţă, sper să nu se supere pe mine domnul preşedinte Nicolae Ciucă, la ora 5:10 dimineaţă, am stat de vorbă amândoi la telefon şi l-am întrebat anumite aspecte pe care mi-aş fi dorit să le cunosc până ajung la Berlin, la întâlnirea cu cu cancelarul Olaf Scholz. Asta înseamnă să înţelegem provocările adevărate ale României. Dacă vom trage, cum spun românii toţi, la aceeaşi căruţă, acest pariu va fi câştigat. Dacă căutăm motive, atunci, acest pariu va fi pierdut. Nu-l plătim neapărat noi, ca şi politicieni, îl plătim noi, toţi românii. România nu-şi poate permite să rateze PNRR şi exerciţiu financiar viitor al Uniunii Europene. Nu avem acest drept să facem şi de asemeni, trebuie să îndeplinim cele două provocări Schengenul, ci OECD”, a declarat Ciolacu, conform news.ro.

Întrebat dacă există vreun pericol să se rupă coaliţia de guvernare deoarece urmează patru rânduri de alegeri, Marcel Ciolacu a declarat, marţi seară, la Antena 3, că şi-ar fi dorit să aibă un mandat uşor, dar că aceasta este o provocare comună.

”Cred că atât colegii mei din PSD, cât şi colegii de coaliţie din PNL trebuie să înţelegem că avem un pariu comun, actul de guvernare, economia României şi depăşirea acestor crize care au afectat nu numai România, întreaga Europă. Să ştiţi că şi eu mi-aş fi dorit să iau un mandat uşor, un mandat în care aveam o creştere economică care conferea un buget fără nicio problemă. M-aş fi dorit foarte mult să am un mandat fără înaintea mea acum vreo doi prim-miniştri, să nu fi fost un accident şi să fi dus bugetul şi datoria publică la peste 50% şi deficitul la 9,2% plecând de la 37% lăsaţi de PSD şi sub 3% deficitul. Este o provocare comună”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: