Salvamont: Un om a murit pe munte. 108 persoane au fost salvate

Sursă Foto: Facebook / Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Dispeceratul Naţional Salvamont anunţă duminică dimineaţă că în ultimele 24 de ore au fost primite 111 apeluri prin care era solicitată intervenţia de urgenţă, 108 persoane fiind coborâte de pe munte. Dintre acestea, 109 au necesitat transport la spital. O persoană a decedat.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 111 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, transmite dispeceratul.
Cele mai multe apeluri, 14, au fost pentru Salvamont Voineasa,  câte 12 pentru Salvamont Municipiul Braşov, pentru Salvamont Maramureş şi pentru Salvamont Lupeni, 9 pentru Salvamont Sinaia şi 6 pentru Salvamont Sibiu. Câte 5 apeluri au fost adresate Salvamont Borşa şi Salvamont Caraş Severin-Muntele Mic, câte 4 Salvamont Bihor, Salvamont Neamţ, Salvamont Predeal, Salvamont Prahova, câte 3 apeluri au fost pentru Salvamont Alba, Salvamont Cluj, Salvamont Gorj, Salvamont Harghita, câte 2 au fost pentru Salvamont Mureş şi Salavamont Cluj, iar câte un apel a fost adresa Salvamont Săcele, Salvamont Zărneşti, Judeţul Suceava şi  Municipiul Braşov.
În cazul acestor intervenţii au fost salvate 108 persoane.
”Dintre acestea, 46 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, una a fost predată elicopterului SMURD pentru transport la spital şi una a fost predată serviciului IML”, precizează salvamontiştii.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: