Dosare DNA. Cum se fraudau concursurile de angajare în Primăria Timișoara

Facebook / DNA
Sursă foto: Facebook/ DNA

Două funcționare ale Primăriei Timișoara au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA, în dosarul unor angajări trucate, care arată, pe lângă modul în care erau fraudate concursurile, și modul în care s-a încercat ștergerea urmelor.

Cele două angajate ale Primăriei Timișoara sunt cercetate de DNA la plângerea primarului Dominic Fritz, pentru implicarea într-o schemă de fraudare a concursurilor de angajare.

Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovetz au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare, după ce au recunoscut că, la cererea șefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, au scris lucrările a cinci, respectiv nouă candidați agreați. Printre beneficiarii falsurilor a fost și un candidat pentru o funcție de director.

Este vorba de Florin Răvășilă, fost director al Direcției Clădiri, Terenuri si Dotări Diverse – I Est în mandatul lui Nicolae Robu, despre care procurorii spun că nu a avut nicio implicare în trucarea concursurilor.

În denunțul depus la DNA, Bianca Simona Vetrovetz, care a a recunoscut că a scris lucrări pentru alții, susține că, după declanșarea anchetei DNA, fosta șefă a Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, plecată între timp din funcție, a chemat-o la ea acasă pentru a-i cere să distrugă documente-cheie din anchetă, potrivit adevărul.ro.

„Mi-a solicitat să trec la ea urgent, să mă duc să vorbesc cu ea că trebuie să vorbească ceva cu mine”, susține Vetrovetz în denunț.

Funcționara a arătat că a mers acasă la Rodica Aurelian, au stat în terasă, iar fosta șefă de la Resurse Umane i-a cerut „este nasoală treaba la primărie, că DNA a solicitat dosarele de concurs ale lui Răvășilă Florin (n.r. fost director) și nu știa exact dacă s-a trimis la DNA copie sau originalele”.

„Mi-a zis, iarăși pe un ton autoritar, că trebuie să mă duc neapărat la birou și să caut dosarele de concurs ale lui Răvășilă Florin. (…) Pe lângă această solicitare, mi-a spus să merg într-o după masă, după program și să scot toate dosarele vechi de concurs care se țineau la noi în birou și nu erau trimise în arhivă și să caut în toate dosarele unde sunt lucrările scrise de mine și se le distrug”, a mai declarat Bianca Simona Vetrovetz, la DNA.

Bianca Simona Vetrovetz spune că, la un moment dat, pentru a-i oferi prilejul să meargă la dulapul cu documente care ar fi trebuit distruse, Rodica Aurelian ar fi trimis un fost angajat al Primăriei Timișoara să ceară o copie de pe diplomele de studii. Vetrovetz a mai spus, la DNA, că, nedorind să distrugă documentele, așa cum i-a cerut Aurelian, a luat un coleg împreună cu ea la dulapul cu dosare.

Citiți materialul integral.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL