Medicul Adrian Marinescu: Sezonul gripal va mai continua, dar vine un trend descendent

vaccinare-brat
Sursa foto: unspalsh

Medicul Adrian Marinescu, director medical la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, a explicat importanţa vaccinării antigripale şi a subliniat că spitalul unde lucrează funcţionează la capacitate maximă, numărul internărilor fiind foarte mare.

„Fără discuţie că paturile sunt ocupate, ce reuşim să eliberăm, ocupăm imediat. Ce uşor luăm antibiotice şi cât de greu ne vaccinăm, pentru că lipsa vaccinării duce la boli infecţioase Rujeola, care nu are legătură cu sezonul, ne pune probleme şi ne pune probleme de multă vreme, în condiţiile în care putea fi foarte uşor prevenită. Virusurile gripale, de asemenea, puteu şi evitate prin vaccinare. Ce nu face românul? Nu se vaccinează într-o măsură atât de mare încât în toamnă, înainte de sezonul care urmează să existe o protecţie suficientă la populaţie. De obicei întrebăm frecvent cât va dura sezonul gripal şi cât de rău va fi. Răspunsul este, spuneţi-mi cât de mult v-aţi vaccinat pentru a vă spune ce va urma în sezonul gripal”, a declarat medicul Adrian Marinescu la Medika TV, miercuri seară.

Doctorul a atras atenâia că pacienţii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase sunt nevaccinaţi.

„Dintre cei internaţi, toţi sunt nevaccinaţi. Mai sunt care spun că s-au vaccinat acum cinci ani. Bun, e foarte bine că te-ai vaccinat acum cinci ani, dar te-ai vaccinat şi pentru sezonul actual? Din 200 de prezentări la Matei Balş în 24 de ore, un procent imens înseamnă infecţii respiratorii, nu doar gripă, e adevărat. Iar paturile de ATI sunt ocupate cu gripă şi infecţii de sezon”, a spus Marinescu.

Adrian Marinescu a mai precizat că sezonul gripal va mai continua, dar că urmează o pantă descendentă.

„Sezonul va continua, presiunea e mare. Faţă de anul trecut, sezonul a plecat mai târziu şi atunci e normal să avem multe cazuri, În săptămânile următoare va fi un trand descendent, dar e posibil să avem cazuri de gripă şi în aprilie”, a precizat Marinescu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL