Dreptate pentru Alexandra. A treia zi de proteste în fața maternității din Botoșani

proteste-maternitate-BT
Sursa foto: Facebook

Moartea Alexandrei Ivanov, tânăra mamă care a lăsat în urmă trei copii, a adunat în fața maternității din Botoșani, pentru a treia zi la rând, sute de protestatari. Ei aupreluat ultimul mesaj trimis de Alexandra familiei: „Nu am aer” și au inițiat o petiție online, pentru demiterea managerului spitalului din oraș și a personalului medical.

Oamenii protestează față de felul în care personalul medical a tratat-o pe tânăra gravidă, pe care ar fi lăsat-o să agonizeze o noapte întreagă, până la moarte. Protestatarii au adus flori și au aprins candele în memoria tinerei.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Alexandra a ajuns la spital cu dureri și hemoragie. Era însărcinată în luna a treia. După o perfuzie și un set de analize, ea ar fi fost ignorată de medici toată noaptea, deși le-a transmis mesaje în care spunea că are dureri cumplite, potrivit Digi24.

Medicii legiști au stabilit că tânăra a murit din cauza unei infecții provocate de sarcina oprită din evoluție.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Botoşani a suspendat personalul medical care era de gardă în seara în care femeia a ajuns la maternitate.

Potrivit raportului preliminar întocmit de DSP Botoșani, Alexandra nu a beneficiat de îngrijiri medicale timp de aproape șapte ore. Tânăra a fost internată la ora 23,30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”. Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire” pentru tânăra respectivă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL