DSP Botoşani, după ce a fost semnalată prezenţa gândacilor în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean

Sursa: news.ro

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani au anunţat, luni, că au făcut un control, după ce a fost semnalată prezenţa gândacilor în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean şi au stabilit că evidenţele privind efectuarea operaţiunilor de dezinsecţie erau incomplete. Doi medici de la Serviciul de Prevenire al Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale au fost amendaţ cu câte 5.000 de lei fiecare.

Reprezentanţii DSP Botoşani au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că inspectorii din cadrul Serviciul de Control în Sănătate Publică au făcut săptămâna trecută, la control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati – Secţia Exterioară Pediatrie după ce în spaţiul public au apărut informaţii care semnalau prezenţa gândacilor într-un salon (Compartiment Digestivi).

“S-a efectuat operaţiunea de dezinsecţie in cadrul secţiei incă din data de 16.01.2024 – data anterioară relatării evenimentului în presă. S-au mai efectuat succesiv două operaţiuni de dezinsecţie în data de 04.02.2024 în Compartimentului Digestivi cu substanţe biocide cu aplicare prin pulverizare (în salonul în care a stat internată mama care a semnalat prezenţa vectorilor – neocupat în acel moment) şi cu aplicare locală (aplicare de picături ) în restul saloanelor  – (pacienţii şi aparţinării acestora fiind prezenţi in saloane), urmate de o nouă dezinsecţie în data de 05.02.2024 a întregului Compartiment (8 saloane) cu produse biocide aplicate prin pulverizare, secţia fiind securizată pentru 24 ore, după ce în prealabil pacienţii au fost mutaţi temporar in secţia ORL, liberă la momentul respectiv”, au precizat reprezentanţii DSP Botoşani.

Ei au adăugat că toate produsele biocide utilizate de către unitatea sanitară sunt avizate/autorizate de către Ministerul Sănătăţii şi deţin fişe tehnice de securitate.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL