Dumitrescu rămâne sub control judiciar, după ce Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia împotriva deciziei DNA

Sursa foto: Facebook/ Iulian Dumitrescu

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, contestaţia înaintată de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, la măsura controlului judiciar impusă de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care acesta este cercetat pentru luare de mită şi fals. Şi sora lui Dumitrescu, cercetată în acelaşi dosar, rămâne sub control judiciar.

Un complet din cadrul Tribunalului Bucureşti a respins, luni, contestaţia formulată de Iulian Dumitrescu împotriva ordonanţei prin care DNA l-a plasat sub control judiciar, ordonanţă care îi impune politicianului mai multe restricţii, inclusiv pe aceea de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.
Instanţa a respins şi contestaţia formulată de sora lui Dumitrescu Angelica Lambrea, urmărită penal, pentru infracţiuni de complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acelaşi dosar DNA a început urmărirea penală şi faţă de cumnatul lui Iulian Dumitrescu, Daniel Lambrea.
“Plângerea faţă de controlul judiciar a fost depusă pentru a se clarifica dacă într-adevăr există nevoie de control judiciar pentru buna desfăşurare a urmăririi penale. Am invocat mai multe motive, care pot determina judecătorul să aprecieze că urmărirea penală se poate desfăşura în condiţii foarte bune fără nevoia controlului judiciar. Am depus înscrisuri şi am scos în evidenţă mai multe aspecte în dosarul cauzei care într-adevăr dovedesc că la acest moment nu apare ca oportun şi temeinic acest control judiciar”, a declarat jurnaliştilor avocatul Cristian Ene, care îl reprezitnă pe Dumitrescu.
Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: