Economist șef al BNR: „Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai

Economistul șef al Bănci Naționale Române. Valentin Lazea, recomandă românilor să sorteze plasticele din gospodărie și să renunțe la zborurile cu avionul, pentru a avea un nivel de trai mai bun.

„De doi ani de zile băncile centrale practică dobânzi real pozitiv. Ceea ce va face un iad din viața datornicilor. Ideea este așa: nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai, deja trăiți cu mult peste posibilități. Refolosiți lucruri, reparați-le, sortați plasticele, mergeți mai mult cu mijloacele de transport în comun, să nu mai călătoriți cu avionul, ci cu trenul”, a spus Valentin Lazea, la podcastul Andreei Roșca ”Vast and curious”.

Discuțiile purtate în cadrul emisiunii pe YouTube au avut loc cu ocazia lansării cărții „O istorie morală a politicilor monetare și fiscale”, scriere în care se abordează subiecte precum taxarea progresivă și riscul ca populațiile lumii a treia să ajungă majoritare.

Efectul războiului din Ucraina asupra economiilor globale

În plus, economistul șef al BNR a mai susținut și că economiile emergente din Europa Centrală și de Est suferă în acest moment o majorare a inflației, strict din cauza războiului aflat la granița cu România, iar acest lucru tinde să majoreze și datoriile guvernamentale.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: