ELCEN a semnat la Washington un acord privind exploatarea energiei geotermale pentru termoficarea Bucureștiului

Sursă foto: Facebook/ Sebastian Burduja

Directorul General ELCEN, Claudiu Crețu, a semnat la Washington un acord pentru realizarea studiului de fezabilitate privind exploatarea energiei geotermale pentru termoficarea Bucureștiului, anunță ministrul Energiei.

„Un vis mai vechi de-al nostru se împlinește prin aceste eforturi: aer mai curat și facturi mai mici la întreținere pentru bucureșteni”, spune ministrul.

Ministrul PNL al Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat recent aprobarea în Guvern a unui memorandum care prevede demersuri de realizat în vederea fuziunii dintre Electrocentrale București (ELCEN) din portofoliul ministerului, principalul producător de energie termică al Capitalei, și Compania Municipală Termoenergetica a Primăriei, operatorul sistemului centralizat de transport și distribuție a agentului termic din București, proiect mai vechi, eșuat în urmă cu 5 ani.

″De ce e nevoie de această fuziune? Pentru că e nevoie de un sistem centralizat de producție, transport, distribuție și furnizare a agentului termic. Vedem problemele de fiecare zi ale zecilor de mii de bucureșteni care nu au căldură și apă caldă. Pentru că ambele companii trebuie să lucreze împreună când vorbim de investiții. Degeaba ne pregătim noi să lansăm, în prima jumătate a acestui an, apeluri de proiecte de modernizare a CET-urilor (ELCEN – n.r.), dacă nu se modernizează și rețeaua de termoficare. Nu mai vorbesc de toate economiile de costuri care rezultă dintr-o fuziune″, a spus Burduja, după ședința de Guvern.

Ministrul Energiei și-a manifestat în mai multe rânduri, în ultima perioadă, disponibilitatea de a candida din partea PNL pentru postul de primar general al Capitalei la alegerile locale de anul acesta și l-a criticat repetat pe edilul în funcție, Nicușor Dan, pentru problemele sistemului centralizat de termoficare din București.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: