Eliminarea excepţiilor fiscale: Ciolacu spune că nu putem avea o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi 

Guvern
Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, în deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni (FSRP) – ediţia 2023, despre eliminarea excepţiilor fiscale, că nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi, Comisia Europeană arătând că trebuie văzut unde gradual se scot aceste excepţii, dar discuţia şi scoaterea lor nu este una brutală, care să le strice activitatea.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că Guvernul are programe în desfăşurare, start-up-uri, şi încearcă să li se dea o latură şi pentru românii care sunt plecaţi în străinătate, pentru ca şi aceştia să aibă acces la această platformă, în ideea că poate revin în România.

”Toate aceste programe continuă. Microîntreprinderile, există o singură abordare diferită a Comisiei, faptul că ele au devenit un fel de offshore în interiorul unui stat. Nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi. Dar, să rezolvăm problemele primele cinci, fără sărăcie, fără foamete, educaţie, infrastructură. Deci, undeva nu funcţionează. Şi Comisia a spus, înţeleg, haideţi să vedem unde gradual scoatem aceste excepţii. Dar discuţia şi scoaterea excepţiilor nu este una brutală, care să strice activitatea”, a arătat premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că HORECA, microîntreprinderile, revin după o perioadă de pandemie când au fost susţinute cu bani de la buget ca să depăşească acel un an şi jumătate în care nu au mai avut activitate.

”Au fost hotelurile închise, restaurantele, cinematografele, teatrele. Atunci, statul român a venit cu fonduri foarte multe, s-a întors până aproape de 6% din PIB către această zonă. Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcţionează. Pentru mine este foarte important parteneriatul cu partenerul social. Domnul Jianu, de când a intrat PSD la guvernare, este preşedintele la Garantare, deci preşedintele de la IMM-uri este şi la Fondul de Garantare, pentru că el cunoaşte şi şi-a făcut echipa, nu i-am impus nicio echipă. Start-up Nation continuă”, le-a spus Ciolacu studenţilor.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: