Emiratele Arabe Unite au plănuit să se folosească de COP28

Sursa: Facebook

Cel mai important summit mondial pe tema climei este implicat într-un scandal de ipocrizie, cu câteva zile înainte de începerea discuțiilor-cheie, relatează Politico.

Emiratele Arabe Unite (EAU) au plănuit să se folosească de poziția sa de țară-gazdă a iminentelor discuții COP28 ale Națiunilor Unite privind schimbările climatice pentru a discuta acorduri despre petrolul și gazele sale naturale cu mai mult de o duzină de țări, după cum arată documentele care au fost divulgate.

Notele de informare pregătite de echipa COP28 a EAU pentru întâlnirile cu guvernele străine în timpul summitului, care începe joi în Dubai, includ puncte de discuție ale companiilor petroliere și de energie regenerabilă ale statului, potrivit documentelor publicate luni de Centre for Climate Reporting.

Germania, de exemplu, va fi informată că Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) – al cărei director general, Sultan Ahmed al-Jaber, este președintele COP28 – „este gata să extindă livrările de GNL către Germania”.

În notele informative pentru China se spune că ADNOC este „dispusă să evalueze împreună oportunitățile internaționale de GNL (Mozambic, Canada și Australia)”.

De asemenea, EAU vrea să le transmită giganților petrolieri, Arabia Saudită și Venezuela, că „nu există niciun conflict între dezvoltarea durabilă a resurselor naturale ale oricărei țări și angajamentul acesteia față de schimbările climatice”.

La doar câteva zile distanță de COP28, documentele scurse au aruncat o umbră asupra începutului forumului crucial.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: