Escrocherie cu acţiuni fictive Hidroelectrica. Un bătrân a picat în capcana întinsă de infractori

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Escrocii care au pus la cale înşelăciunea prin care nemţeanul credul a rămas fără o sumă în lei au încercat să devalizeze şi conturile acestuia, dar totul a rămas la stadiul de tentativă.

Cadrele de la Poliţia municipiului Roman (Neamț) au fost sesizate, pe data de 21 februarie 2024, de către un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din comuna Secuieni, care a reclamat că a fost victima unei escrocherii. Lui i s-a propus o „afacere rentabilă“, el trebuind să investească în acţiuni ale societăţii comerciale Hidroelectrica.

În speranţa unui câştig cert, acesta a procedat după cum i s-a cerut de către parteneri, fără a lua în considerare că era vorba despre persoane pe care nu le cunoştea. Când şi-a dat seama că a fost escrocat era prea târziu, prejudiciul suferit fiind de 4.600 de lei. Infractorii au încercat să-şi mărească profitul, dar manevrele nu le-au reuşit.

„În cadrul aceleiaşi rezoluţii infracţionale, aceştia i-ar fi accesat în mod ilegal telefonul mobil, încercând să efectueze operaţiuni financiare în mod fraudulos din conturile deschise pe numele persoanei vătămate. Din fericire, reprezentanţii unităţii bancare au intervenit la timp, prevenind retragerea sumelor de bani“ – acestea sunt precizările dintr-un comunicat de presă emis astăzi, 22 februarie 2024, de Poliţia Neamţ.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: