Estonia construiește 600 de buncăre. Soldații vor întârzia ofensiva Rusiei până vin aliați

Sursă foto: Facebook/ Militarnyi

Estonia construiește 600 de buncăre. Soldații vor întârzia ofensiva Rusiei până vin aliații. Guvernul estonian a decis să construiască o linie de apărare cu 600 de buncăre din beton pentru a respinge o posibilă agresiune rusă.

Estonia construiește 600 de buncăre, în care soldații vor încerca să întârzie o posibilă ofensivă a Rusiei până vin în ajutor aliații.

Construcția liniei de apărare se va desfășura la granițele de est ale statului, în zona Ida-Viru și în sud-estul Estoniei, în apropierea lacului Peipsi fiind construite unele fortificații.

Estonia construiește 600 de buncăre. Soldații vor întârzia ofensiva Rusiei până vin aliații

La o întâlnire de la Riga, miniștrii apărării baltice au convenit că Letonia și Lituania vor crea, de asemenea, o zonă de apărare similară la granița de est.

Pentru NATO, Estonia, Letonia și Lituania reprezintă o zonă operațională.

Potrivit lui Kaido Tiitus, consilier al vicecancelarului Ministerului Apărării, sunt necesare unități de protecție fizică la graniță pentru a „proteja teritoriul Estoniei de la primul metru” dacă este necesar.

„Rusia este și va rămâne cea mai mare amenințare la adresa securității Estoniei. Războiul din Ucraina a redus puterea ofensivă a Rusiei, dar, conform diverselor estimări, este gata să o recâștige în doi-trei ani. Trebuie să fim pregătiți și să facem prețul unui atac asupra Estoniei cât mai mare posibil pentru Rusia”, a spus Tiitus.

El a adăugat că elementele de apărare sunt necesare în cazul unui posibil atac pentru a întârzia inamicul la graniță și pentru a oferi timp aliaților să vină în ajutor, potrivit mil.in.ua.

Buncărele vor proteja armata de focul inamic și de fragmentele de obuze, fiind construit să reziste la o lovitură directă de obuze de 152 mm.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL