Europarlamentar PSD clarifică ce s-a întâmplat la audierile Corinei Crețu

În presa internațională s-au vehiculat informații conform cărora Corina Crețu, comisar european desemnat din partea României, ar fi avut parte de reproșuri din partea europarlamentarilor, după audierile din comisii. Aceste poziții ale mass media sunt considerate a fi unele condamnabile, explică europarlamentarul PSD, Victor Boștinaru.

Vicepreşedintele grupului S&D (Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor), Victor Boştinaru, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European (REGI) a precizat, vineri, că audierea comisarului desemnat pentru Politică Regională, Corina Creţu, s-a desfăşurat ‘impecabil, atât sub aspectul răspunsurilor pe care le-a oferit întrebărilor puse de deputaţi, cât şi al atmosferei generale care a dominat cele aproape trei ore şi jumătate şi care a fost în contrast cu presiunea şi confruntarea care au domnit la cele mai multe dintre audierile din săptămâna care s-a încheiat’, informează agerpres.ro.

‘Confirmarea acestei evaluări se regăseşte în decizia unanimă a coordonatorilor grupurilor politice din Comisia de Dezvoltare Regională a Parlamentului European care, miercuri, la ora 14,00, au concluzionat în unanimitate susţinerea pentru un aviz pozitiv, iar, în jurul orei 19,00, scrisoarea de recomandare care conţine confirmarea acestei evaluări unanim pozitive a fost acceptată de toate grupurile politice, fără amendamente, a fost semnată de preşedinta comisiei REGI, d-na Iskra Mihailova, şi transmisă d-lui Jerzy Buzek (n.r.-preşedintele Conferinţei preşedinţilor de comisii).

A fost unul dintre cele mai scurte trasee de la audiere la scrisoarea de confirmare şi,pe această bază, Corina Creţu cred că poate privi nu doar liniştită şi cu încredere, ci şi cu mândrie la modul în care candidatul român s-a prezentat în faţa acestei comisii’, a declarat, pentru agerpres.ro, europarlamentarul PSD, Victor Boştinaru.

El i-a invitat, în acest context, ‘pe cei mai puţin informaţi sau pe cei nefericiţi de acest deznodământ să privească cu o minimă onestitate’ la modul în care s-au derulat celelalte audieri şi la decizia de a amâna şase candidaţi la postul de comisar pentru începutul săptămânii viitoare, pentru a primi, eventual, avizul pozitiv în urma audierilor. Boştinaru a adăugat că unul dintre aceşti şase candidaţi, britanicul Jonathan Hill, va fi supus unei a doua audieri.

‘Restul este doar politică partizană sau lipsă de informare. Or, într-o miză atât de importantă cum a fost audierea şi reuşita candidatului României, atât lipsa de informare, cât şi partizanatul strident sunt, în egală măsură, condamnabile. Nu cunosc cu exactitate reacţiile din mass-media ţărilor respective dar, în mod cert, în faţa unor performanţe evident foarte bune şi a unui moment de prestigiu pentru România, a nega aceste lucruri doar pentru că ‘îţi pică greu’, a mai adăugat liderul PSD.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL