Evaluarea Națională – Ce notă a primit după contestație un elev evaluat inițial cu 2,20 la Română

Rezultate Examen
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / BOGDAN DANESCU

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023 după contestații. Sute de note au fost mărite, în unele cazuri chiar și cu două puncte, după recorectarea lucrărilor.

Au fost însă și elevi de nota 2 și 3 la Evaluarea Națională care au cerut recorectarea tezelor, rezultatele finale fiind și mai dezastruoase.

Majoritatea contestațiilor au fost făcute la proba de limba română. Mulți dintre elevii nemulțumiți de rezultatul inițial susțin că au fost depunctați nejustificat din cauza ”scrisului”, ortografia, punctuația și lizibilitatea fiind notate cu un punct, conform baremului în vigoare.

Au fost cazuri în care mulți dintre elevii absolvenți de clasa a VIII-a au contestat note foarte mari obținute la proba de limba română.

De exemplu, un elev de la școala ”H.M Berthelot” Ploiești, a obținut nota 10 la română, după recorectare, nota inițială fiind de 9.75. Contestația notei într-o astfel de situație se justifică, susțin unii dintre profesori.

Elevii concurează la clase de liceu unde ultima medie de admitere este 9.90, astfel că orice zecime în plus contează.

Tot în Prahova, un elev a reușit să-și mărească nota obținută inițial la limba română cu aproape două puncte, de la 7.65 – nota obținută inițial, la 9.30 – nota după recorectare.

Au fost și cazuri în care elevi care au obținut nota 2 la Evaluarea Națională și-au încercat norocul și au depus contestație. Au obținută însă note și mai mici. De exemplu, un elev din comuna Ariceștii Rahtivani din Prahova, care a fost notat inițial cu 2.20 la română, a primit în final 2.10, după recorectarea tezei.

În general, majoritatea contestațiilor au fost rezolvate în favoarea elevilor, cele mai multe note finale fiind mai mari decât cele obținute la o primă corectare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL