Eveniment anti-corupție în achizițiile publice la Timișoara, organizat de MS și Departamentul de Stat al SUA

Sursă foto: news.ro
Sursă foto: news.ro

Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Departamentul de Stat al SUA, organizează la Timişoara primul eveniment despre integritate şi practici anti-corupţie în sistemul de achiziţii publice, care va fi deschis de către ministrul Alexandru Rafila. Ministrul va fi prezent la Timişoara alături de secretarul de stat Alexandru Rogobete. Evenimente similare vor avea loc în toate judeţele ţării.

La eveniment vor fi prezentate date FBI vizând proceduri anti-corupţie în achiziţii publice şi indicii referitoare la posibile practici ilegale în domeniu.

Organizatorii au anunţat că participanţii vor avea acces la cele mai recente informaţii şi reglementări privind proiectele de investiţii în sănătate disponibile şi sursele de finanţare, cum ar fi PNNR, Banca Mondială sau Programul Operaţional de Sănătate, dar și privind achiziţiile publice şi practicile anticoncurenţiale, etica şi integritatea.

Evenimentele planificate sunt susţinute de Biroul OMS în România ca parte a asistenţei tehnice acordate ministerului pentru implementarea PNRR.

Evenimentul are loc la puţin timp după ce reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au aflat în control la Spitalul Obregia din Capitală, ca urmare a faptului că un medic a exprimat suspiciuni privind fraude legate de achiziţia unor aparate cu bani din PNRR.

„Vreau să lansez aici un avertisment foarte ferm – toleranţă zero pentru cei care pun în pericol, prin tot felul de practici, dezvoltarea sistemului medical de sănătate. PNRR este ultimul tren pentru schimbarea înfăţişării sistemului de sănătate din România şi, având aceeaşi lungime de undă ca ministrul Sănătăţii, în calitate de coordonator al PNRR pe Sănătate, nu vom accepta ca acest lucru să se întâmple”, a declarat atunci Alexandru Rogobete, în urma discuţiilor cu reprezentanţii unităţii sanitare.

Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională de Integritate, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi OMS, dar şi autorităţile locale, se află printre autorităţile şi organizaţiile prezente la eveniment.

Ministrul Rafila va fi prezent la Timişoara începând de joi, programul său incluzând şi o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, unde va fi primit de directorul spitalului, dr. Dorel Săndesc.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL