Finanțare nerambursabilă pentru construirea a 15 stații de încărcare

statie incarcare
sursa: Pixabay

Un număr de 15 staţii de încărcare a vehiculelor electrice şi plug-in hybrid vor fi construite în Bragadiru, Cornetu, Chiajna, Mogoşoaia, Snagov, Gruiu, Cernica, Tunari, Buftea şi Copăceni, printr-o finanţare nerambursabilă obţinută de Consiliul judeţean, suma eligibilă aprobată pentru acest proiect de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) fiind de 2.850.000 de lei. 
 
Vicepreşedintele CJ Ilfov Ştefan Rădulescu a scris, luni, pe Facebook, că fiecare staţie va avea câte două puncte de încărcare, unul care permite încărcarea în curent continuu, la o putere mai mare sau egală cu 50 kW, şi unul, în curent alternativ, la o putere mai mare sau egală cu 22 kW. 
 
Potrivit acestuia, numărul maşinilor electrice şi plug-in hybrid este în continuă creştere, drept urmare autorităţile ilfovene îşi propun să le ofere cetăţenilor infrastructura necesară utilizării acestora, conform AGERPRES.
 
Rădulescu a amintit că şi alte primării din judeţ au obţinut finanţări pentru construirea de staţii de încărcare a vehiculelor electrice şi plug-in hybrid. 
 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL