Strategia ACL privind migrația aleșilor locali, desființată de un avocat

Miercuri, președintele PNL Klaus Iohannis a transmis faptul că specialiștii ACL consideră cu OUG privind migrația aleșilor locali este neconstituțională și i-a avertizat public pe colegii săi din administrația locală că ACL va ataca  fiecare opţiune a unui ales local în parte.

”Îi avertizez pe colegii mei că această ordonanţă va fi anulată de Curtea Constituţională şi se vor trezi în situaţia de ilegalitate, care va duce la pierderea mandatului lor. Aceste aspecte de neconstituţionalitate sesizate de specialiştii noştri se văd foarte simplu”, a transmis liderul PNL.

În acest context, avocatul Lucian Bolcaș a declarat pentru dcnews.ro că strategia ACL  „este o prostie” și a explicat de ce aleșii locali care acționează cât timp OUG privind migrația primarilor este în vigoare, nu riscă să-și piardă mandatele.

„Este efectiv o prostie! Din momentul ce am acționat în conformitate cu o dispoziție legală în momentul în care am acționat, aceasta nu poate să fie pusă sub semnul îndoielii. Conform Constituției României, deciziile Curții Constituționale își produc efecte numai pentru viitor.

Așa că nu există niciun fel de răspundere pentru un om care a acționat în conformitate cu o dispoziție legală, chiar dacă ea își va înceta efectele conform deciziei Curții Constituționale”, a transmis Bolcaș. 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: