Firma care deține stația GPL de la Crevedia nu ar fi la prima abatere.

Locuitorii din Crevedia se tem că o dramă de genul celei petrecute sâmbătă s-ar putea repeta. Potrivit unor surse, neregulile practicate de firma Flagas SRL, care deținea stația GPL, nu se opresc aici. Cisternele de gaz lichefiat nu își făceau întotdeauna realimentarea la depozit, așa cum ar fi fost normal, ci chiar în parcări. În paralel, a apărut și raportul oficial cu informații despre cum a ajuns să funcționeze stația GPL și despre controalele făcute de autorități.

Noi amănunte ies la iveală despre modul de lucru al firmei Flagas SRL, care îi aparține fiului primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Locuitorii din zonă au asistat la practici care ar fi putut duce, de asemenea, în orice moment la o catastrofă.

Potrivit unor surse, cisternele firmei nu se deplasau la depozit pentru realimentare, ci asta se întâmpla chiar în parcările unde trăgeau autocamioanele. Mai exact, alte cisterne încărcate veneau și le realimentau la fața locului, chiar dacă această operațiune era extrem de riscantă.

”Să știți că firma asta practică aceste lucruri și în alte parcări. Și în multe parcări de TIR-uri se practică asta.

Vine o cisternă și bagă gaz în alta, în funcție de comenzi, ca să nu mai facă drumul la depozit”, a declarat un locuitor din zonă, sub protecția anonimatului.

Punctul de lucru din Crevedia, oficial închis acum trei ani

Pe de altă parte, au apărut și informații despre raportul întocmit de reprezentanții IGSU la MAI, în care se vorbește despre modul în care a ajuns să funcționeze stația GPL și despre controalele făcute de autorități.

Iată principalele detalii ale raportului, publicate de stiripesurse.ro:

A. Date şi estimări privind locul producerii evenimentului
stație GPL comuna Crevedia, șoseaua București
Locul producerii incendiului Târgovişte, nr. 231, județul Dâmbovița.
B. Date despre obiectiv
S.C. Flagas S.R.L. cu sediul în mun. Caracal, str. Andrei Mureşan, nr. 4, județul Olt, înregistrat la Registrul comerțului cu nr. J28/431/1997 pentru punctul de lucru situat în comuna Crevedia, şoseaua Bucureşti-Târgovişte, nr. 231, județul Dâmbovița, a obținut în data de 13.10.2011 autorizația de securitate la incendiu nr. 978071 pentru sistem de alimentare cu GPL la autovehicule cu instalație monobloc tip SKID.

Controale de prevenire pe linia situațiilor de urgență
1. În urma primirii unei sesizări, inspectori de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița au executat în data de 30.07.2020 un control inopinat la S.C. Flagas S.R.L. punct de lucru Crevedia, iar în urma verificărilor a fost întocmită o notă de control, fiind constatate următoarele deficienţe:
a) Prin reamplasarea instalației de distribuție gaz petrolier lichefiat tip skid nu se mai respectă cerințele care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu nr. 978071 din 13.10.2011 deoarece nu se mai respectă distanţele de siguranţă față de liniiile electrice aeriene de joasă tensiune (existent 6 metri față de normat 10 metri) şi faţă de limita de proprietate (existent 2,8 metri, normat 8 metri) şi cabina stației (existent 9,6 metri față de normat 10 metri), neregulă sancţionată cu avertisment şi cu sancțiunea complementară de pierdere a valabilității autorizaţiei;
b) Utilizarea unei pompe de transvazare GPL neomologată pentru mutarea gazului petrolier lichefiat dintr-o cisternă în alta. Totodată s-a constatat existența pe amplasament a unei stații de incintă pentru alimentarea cu motorină a autovehiculelor proprii care prezenta scurgeri de carburant. Aceasta este amplasată într-o construcție metalică sigilată, neregulă sancţionată cu amendă în cuantum de 10000 lei.

Ca urmare a pierderii valabilității autorizației de securitate la incendiu, în data de 31.07.2020 au fost înştiinţate, potrivit legii, următoarele instituții:
Oficiul Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa Inspectoratul Judeţean în Construcții Dâmbovița
Instituția Prefectului Județul Dâmboviţa
Consiliul Județean Dâmbovița
Primăria Crevedia
Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

2. În urma unei sesizări, inspectori de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița au executat în data de 28.09.2020 un control inopinat la S.C. Flagas S.R.L. punct de lucru Crevedia, iar în urma verificărilor a fost întocmită o notă de control cu următoarele deficiențe:
a) Flagas S.R.L. (skid GPL Crevedia) funcționează fără a deține autorizație de securitate la incendiu în locația situată în comuna Crevedia, sat Crevedia, str. Bucureşti-Târgovişte, nr. 231, neregulă sancţionată cu amendă în cuantum de 30000 lei;
b) În incinta Flagas S.R.L. punct de lucru Crevedia (skid GPL) se transvazează gaz petrolier lichefiat dintr-o cisternă într-un rezervor tip cisternă (neomologat pentru depozitare GPL), fără a se respecta prevederile legislației în vigoare şi totodată este amplasată în incintă o stație de alimentare motorină pentru autovehiculele proprii, neregulă sancţionată cu amendă în cuantum de 10000 lei.

S.C. Flagas S.R.L., reprezentată legal prin administrator Doldurea Ionuț Daniel, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița în data de 13.10.2020 printr-o adresă însoțită de documente justificative (Hotărârea Adunării Generale a Asociaților S.C. Flagas S.R.L. din 30.09.2020 şi Rezoluția Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Olt din 12.10.2020), asupra faptului că punctul de lucru situat în comuna Crevedia, sat Crevedia, județul Dâmbovița, a fost închis.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL