Florenţa interzice închirierile pe termen scurt în centrul său istoric

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Florenţa, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Italia, a interzis noi închirieri rezidenţiale pe termen scurt pe platforme precum Airbnb în centrul său istoric. Această măsură a autorităţilor locale urmăreşte să ofere mai mult spaţiu localnicilor, relatează Reuters.

Normele, aprobate de oraşul toscan la sfârşitul zilei de luni, acordă, de asemenea, trei ani de scutiri de taxe proprietarilor care în prezent închiriază pe termen scurt, dacă aceştia trec la contracte de închiriere obişnuite.

Primarul Florenţei, Dario Nardella, a declarat că oraşul a decis să acţioneze la nivel local deoarece planurile guvernului de a reglementa acest sector au fost dezamăgitoare.

„În 2016 aveam puţin sub 6.000 de apartamente listate pe Airbnb, astăzi avem aproape 14.378”, a spus el, menţionând că în acest timp costul mediu al chiriilor rezidenţiale lunare obişnuite a crescut cu 42%. Numai anul acesta, preţurile au crescut cu 15,1%, a precizat Nardella.

„Cei 40.000 de florentini care locuiesc în centru se plâng că se trezesc, dintr-o dată, locuind în apartamente-hotel”, a adăugat el.

Nardella este membru al Partidului Democrat, de centru-stânga, parte a opoziţiei la nivel naţional.

La fel ca în alte ţări europene, o combinaţie de salarii mici, penurie de proprietăţi, închirieri pentru vacanţe pe termen scurt şi inflaţie ridicată au alimentat o criză a locuinţelor în Italia, persoanele cu venituri mici şi studenţii fiind deosebit de afectaţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: