Ford Motor amână producţia unui nou SUV şi a unei camionete mari

Ford Motor Company
Sursa foto: Twitter (X) - Ford Motor Company

Ford Motor amână producţia unui nou SUV şi a unei camionete mari, complet electrice, în timp ce se concentrează pentru a oferi opţiuni hibride în întreaga sa linie nord-americană de vehicule, până în 2030, transmite CNBC.

Producătorul de automobile din Detroit a declarat joi că va continua să investească în vehicule electrice, dar amână producţia SUV-ului cu trei rânduri de locuri la o fabrică din Canada până în 2027, de la planul său iniţial din 2025. Pickupul de următoarea generaţie, cu numele de cod ”T3” este amânat de la sfârşitul anului 2025 până în 2026.

Schimbarea planurilor pentru vehicule electrice este cea mai recentă schimbare de strategie pentru Ford şi pentru întreaga industrie auto, deoarece adoptarea acestora a fost mai lentă decât se aşteptau mulţi, iar costurile de producţie rămân ridicate.

Marca Ford s-a clasat pe locul al doilea în vânzările de vehicule electrice în primul trimestru al acestui an, în spatele Tesla, dar producătorul auto din Detroit s-a clasat pe locul al treilea în general. Atât Tesla, cât şi Hyundai, inclusiv Kia şi Genesis, au vândut mai multe vehicule electrice decât Ford.

”Fiind marca nr. 2 de vehicule electrice în SUA în ultimii doi ani, ne-am angajat să extindem o afacere profitabilă cu vehicule electrice, utilizând capitalul cu înţelepciune şi aducând pe piaţă vehiculele pe gaz, hibride şi complet electrice potrivite la momentul potrivit”, a declarat CEO-ul Jim Farley într-un comunicat de joi.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: