Fost director general adjunct al APIA, condamnat la doi ani şi jumătate închisoare pentru luare de mită

Sursă foto: cab1864.eu
Sursă foto: cab1864.eu

Bogdan Dumitru Dumitraşcu, fost director general adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti îl condamnase pe Bogdan Dumitru Dumitraşcu la 4 ani închisoare, pedeapsă redusă de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi jumătate.

De asemenea, fostul director nu mai are voie timp de doi ani să mai ocupe o funcţie publică sau în conducerea APIA, după ce iese din închisoare.

Potrivit DNA, la data de 10 decembrie 2021, Bogdan Dumitru Dumitraşcu a pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul APIA – Structura Centrală şi, ulterior, să o transfere la o agenţie judeţeană, situaţie ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului.

Cu aceeaşi ocazie, directorul de la APIA ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remişi în două tranşe, respectiv înainte şi după angajare.

Pe 21 decembrie 2021, el a primit o primă tranşă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care a fost prins de procurori.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: