Fugarii români ar putea plăti în curând cheltuielile autorităților de a-i aduce în țară. Este vorba de milioane de euro

Sursa: X

Un prim pas a fost făcut, Senatul a adoptat, în unanimitate, proiectul de lege privind stabilirea cheltuielilor judiciare pentru fugarii care se sustrag de la urmărirea penală sau de la judecată.

Conform acestui proiect, statul va putea recupera costurile implicate în aducerea acestora în țară. Noul proiect de lege se aplică atât persoanelor urmărite internațional pentru care a fost emis un mandat european de arestare, cât și celor care au fugit în afara Uniunii Europene și pentru care se desfășoară procedura de extrădare.

Există însă și o condiție, care este prevăzută în proiectul de lege. Vor fi buni de plată doar acei fugari care au fost condamnați definitiv. În caz contrar, cheltuielile vor trebui suportate de statul român.

În situația în care fugarul se sustrage de la executarea pedepsei, cheltuielile legate de aducerea lui în țară vor putea fi recuperate printr-o acțiune în instanța civilă: Pentru recuperarea cheltuielilor ocazionate de aducerea în țară a persoanei solicitate care s-a sustras executării pedepsei, autoritățile române au drept de regres la instanța civilă competentă. Această cauză se judecă cu celeritate și este scutită de taxa de timbre.

Aducerea fugarilor acasă înseamnă bani pe care îi plătim fiecare dintre noi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: